Sanko Okulları'nda demokrasi deneyimi

Gaziantep Özel Sanko Ortaokulu, Sanko Koleji ve Fen ve Teknoloji Lisesi'ndeki öğrenciler, yapılan oylama ile okul meclis başkanlarını seçti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2012 18:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğrencilerde demokrasi kültürü oluşturulması, hoşgörülü ve katılımcı olma, iletişim kurabilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılması amacı ile yapılan meclis başkanlık seçimi, öğrencilerin seçmenlerini etkilemek için yaptıkları çalışmalarla renkli geçti.

Ortaokul ve liselerde ayrı yapılan seçimlerde alınan sonuçlara göre, Özel Sanko Ortaokulu'ndan Onur Özmen, Ortaokul Öğrenci Meclis Başkanı; Sanko Koleji'nden Mert Düzkaya, Sanko Koleji Meclis Başkanı; Fen ve Teknoloji Lisesi'nden Anıl Zencirkesen ise Fen ve Teknoloji Lisesi Meclis Başkanı seçildi.

Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu, öğrencilerin, oluşturulan seçim ortamında, adayların, temsil edecekleri öğrencilerin taleplerini de dinleyerek, yıl içinde yapacakları çalışmaları paylaşarak, işbirliği içinde çalışma deneyimi yaşadıklarını söyledi. Köylüoğlu, öğrencilerin yaptıkları propaganda ve kampanyalarla temsil edebilme ve özgüven becerilerini de kullandıklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber